Hi Tino,<br><br>I think I am one step closer but I am still hitting an issue. Below is the vm.log file for one-26 and I see the cp-r working as well as the mv command working but something fails after that in placing the deployment.0 file in the right directory.<br>
<br>root@vmlvsa251:/export/vg0-lv0# cat /srv/cloud/one/var/26/vm.log<br>Thu Sep 16 08:46:31 2010 [DiM][I]: New VM state is ACTIVE.<br>Thu Sep 16 08:46:31 2010 [LCM][I]: New VM state is PROLOG.<br>Thu Sep 16 08:46:31 2010 [VM][I]: Virtual Machine has no context<br>
Thu Sep 16 08:50:58 2010 [TM][I]: tm_clone.sh: vmlvsa251:/export/vg0-lv0/WinXP_32bit_Dev 12core.boston.vm-labs.com:/export/vg0-lv0/26/images/disk.0<br>Thu Sep 16 08:50:58 2010 [TM][I]: tm_clone.sh: Cloning vmlvsa251:/export/vg0-lv0/WinXP_32bit_Dev<br>
Thu Sep 16 08:50:58 2010 [LCM][I]: New VM state is BOOT<br>Thu Sep 16 08:50:58 2010 [VMM][I]: Generating deployment file: /srv/cloud/one/var/26/deployment.0<br>Thu Sep 16 08:50:58 2010 [VMM][E]: Error deploying virtual machine: Failed deploying VM in host <a href="http://12core.boston.vm-labs.com">12core.boston.vm-labs.com</a>.<br>
Thu Sep 16 08:50:59 2010 [DiM][I]: New VM state is FAILED<br>Thu Sep 16 08:50:59 2010 [TM][W]: Ignored: LOG - 26 tm_delete.sh: Deleting<br><br>Thu Sep 16 08:50:59 2010 [TM][W]: Ignored: LOG - 26 tm_delete.sh: Executed "rm -rf /export/vg0-lv0/one-12core.boston.vm-labs.com:/export/vg0-lv0/26/images".<br>
<br>Thu Sep 16 08:50:59 2010 [TM][W]: Ignored: TRANSFER SUCCESS 26 -<br><br><br>And the vmm_vmware.log is looking for this 26 directory to be in /export/vg0-lv0. Am I missing some configuration parameter since it is found in $ONE_LOCATION/var/ instead ?<br>
<br>[16.09.2010 08:50:58] Failed deploying VM 26 into 12core.boston.vm-labs.com.Reason:/export/vg0-lv0/26/deployment.0 (No such file or directory)<br><br>Thanks,<br>Jon<br><br><br><div class="gmail_quote">On Thu, Sep 16, 2010 at 8:39 AM, Jonathan Kelley <span dir="ltr"><<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com">jkelley@vm-labs.com</a>></span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">Hi Tino,<div><br></div><div>There is a .vmx file resident in theWinXP_32bit_Dev folder but I didn't specify a full path for the disk attribute. If I specify the full path then the same problem occurs.</div>
<div><br></div>
<div>Is it possible that the cp -r fails?</div><div><br></div><div>Thanks,</div><div>Jon</div><div><div></div><div class="h5"><div><br><br><div class="gmail_quote">On Wed, Sep 15, 2010 at 7:35 AM, Tino Vazquez <span dir="ltr"><<a href="mailto:tinova@fdi.ucm.es" target="_blank">tinova@fdi.ucm.es</a>></span> wrote:<br>

<blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">Hi Jonathan,<br>
<br>
This is the piece of code that is failing<br>
<br>
---<br>
  VM_ID=`echo $DST | $SED -e 's/.*\/\([0-9]\+\)\/images\/.*/\1/'`<br>
  cp -r $SRC_PATH $DATASTORE_PATH/one-$VM_ID &>/dev/null<br>
  mv $DATASTORE_PATH/one-$VM_ID/*.vmx<br>
$DATASTORE_PATH/one-$VM_ID/one-$VM_ID.vmx<br>
---<br>
<br>
More precisely, the "mv" is failing to find any ".vmx" file in<br>
"/export/vg0-lv0/one-25/*.vmx", which is a copy of "WinXP_32bit_Dev"<br>
(BTW, I don't know why this "WinXP_32bit_Dev" doesn't have a full<br>
path, what does this VM template disk source attribute contain?).<br>
Could you check there is a .vmx file in that "WinXP_32bit_Dev" folder?<br>
<div><br>
Regards,<br>
<br>
-Tino<br>
<br>
--<br>
Constantino Vzquez Blanco | <a href="http://dsa-research.org/tinova" target="_blank">dsa-research.org/tinova</a><br>
Virtualization Technology Engineer / Researcher<br>
OpenNebula Toolkit | <a href="http://opennebula.org" target="_blank">opennebula.org</a><br>
<br>
<br>
<br>
</div><div><div></div><div>On Tue, Sep 14, 2010 at 10:51 PM, Jonathan Kelley <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>> wrote:<br>
><br>
> I have been fiddling with various options and templates and have gotten<br>
> another interesting error case (see log output below). It seems as though<br>
> directories are failing to be created or something. Is it possible that I<br>
> have a permissions issue or something? Everything is running as root and the<br>
> permissions are root on the local NFS directory but my NFS mount is wide<br>
> open.<br>
> I would be curious to hear from other OpenNebula users how they have their<br>
> ESX environment configured as this seems as though it should be more<br>
> straightforward.<br>
> -Jon<br>
> root@vmlvsa251:/export/vg0-lv0# cat /srv/cloud/one/var/25/vm.log<br>
> Tue Sep 14 16:39:38 2010 [DiM][I]: New VM state is ACTIVE.<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [LCM][I]: New VM state is PROLOG.<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [VM][I]: Virtual Machine has no context<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][I]: Command execution fail:<br>
> /srv/cloud/one/lib/tm_commands/vmware/tm_clone.sh vmlvsa251:WinXP_32bit_Dev<br>
> 12core.boston.vm-labs.com:/export/vg0-lv0/25/images/disk.0<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][I]: STDERR follows.<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][I]: mv: cannot stat<br>
> `/export/vg0-lv0/one-25/*.vmx': No such file or directory<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][I]: ExitCode: 1<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][I]: tm_clone.sh: vmlvsa251:WinXP_32bit_Dev<br>
> 12core.boston.vm-labs.com:/export/vg0-lv0/25/images/disk.0<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][I]: tm_clone.sh: Cloning<br>
> vmlvsa251:WinXP_32bit_Dev<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][E]: Error excuting image transfer script:<br>
> Error message not available<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [DiM][I]: New VM state is FAILED<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][W]: Ignored: LOG - 25 tm_delete.sh: Deleting<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][W]: Ignored: LOG - 25 tm_delete.sh: Executed<br>
> "rm -rf<br>
> /export/vg0-lv0/one-12core.boston.vm-labs.com:/export/vg0-lv0/25/images".<br>
> Tue Sep 14 16:39:39 2010 [TM][W]: Ignored: TRANSFER SUCCESS 25 -<br>
> -Jon<br>
><br>
> On Tue, Sep 14, 2010 at 1:03 PM, Jonathan Kelley <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>><br>
> wrote:<br>
>><br>
>> Hi Tino,<br>
>> I found this in my ESX log given the instructions you specified below:<br>
>> [2010-09-14 16:56:55.564 22281B90 info 'TaskManager'] Task Created :<br>
>> haTask-ha-folder-vm-vim.Folder.registerVm-67171<br>
>> [2010-09-14 16:56:55.564 22CEFB90 info 'ha-folder-vm'] Register called:<br>
>> [datastore1]one-16/one-16.vmx<br>
>> [2010-09-14 16:56:55.570 22CEFB90 info 'VMFileChecker'] Config rules file<br>
>> '/etc/vmware/configrules' loaded and parsed successfully.<br>
>> [2010-09-14 16:56:55.571 22CEFB90 warning 'Vmsvc'] RegisterVm file check<br>
>> error: IO error<br>
>> [2010-09-14 16:56:55.574 22CEFB90 info 'App'] AdapterServer caught<br>
>> exception: 08c82f88<br>
>> [2010-09-14 16:56:55.574 22CEFB90 info 'TaskManager'] Task Completed :<br>
>> haTask-ha-folder-vm-vim.Folder.registerVm-67171 Status error<br>
>><br>
>> This is from the vmm_vmware.log:<br>
>> [14.09.2010 12:57:34] Failed deploying VM 16 into<br>
>> 12core.boston.vm-labs.com.Reason:null<br>
>> This is from the $ONE_LOCATION/var/16/vm.log:<br>
>> Tue Sep 14 12:57:31 2010 [DiM][I]: New VM state is ACTIVE.<br>
>> Tue Sep 14 12:57:31 2010 [LCM][I]: New VM state is PROLOG.<br>
>> Tue Sep 14 12:57:31 2010 [VM][I]: Virtual Machine has no context<br>
>> Tue Sep 14 12:57:31 2010 [LCM][I]: New VM state is BOOT<br>
>> Tue Sep 14 12:57:31 2010 [VMM][I]: Generating deployment file:<br>
>> /srv/cloud/one/var/16/deployment.0<br>
>> Tue Sep 14 12:57:34 2010 [VMM][E]: Error deploying virtual machine: Failed<br>
>> deploying VM in host <a href="http://12core.boston.vm-labs.com" target="_blank">12core.boston.vm-labs.com</a>.<br>
>> Tue Sep 14 12:57:35 2010 [DiM][I]: New VM state is FAILED<br>
>> Tue Sep 14 12:57:35 2010 [TM][W]: Ignored: LOG - 16 tm_delete.sh: Deleting<br>
>> Tue Sep 14 12:57:35 2010 [TM][W]: Ignored: LOG - 16 tm_delete.sh: Executed<br>
>> "rm -rf<br>
>> /export/vg0-lv0/one-12core.boston.vm-labs.com:/srv/cloud/one/var//16/images".<br>
>> Tue Sep 14 12:57:35 2010 [TM][W]: Ignored: TRANSFER SUCCESS 16 -<br>
>><br>
>> Does this help debug the situation?<br>
>> Thanks,<br>
>> Jon<br>
>><br>
>> On Mon, Sep 13, 2010 at 6:58 AM, Tino Vazquez <<a href="mailto:tinova@fdi.ucm.es" target="_blank">tinova@fdi.ucm.es</a>> wrote:<br>
>>><br>
>>> Hi Jonathan,<br>
>>><br>
>>> To define an OpenNebula VMware template you need to set as the source<br>
>>> for the DISK the folder where all the VMware related VM files are<br>
>>> placed.<br>
>>><br>
>>> About the error you are experiencing, the configuration should be<br>
>>> (assuming you are using the tm_vmware driver, i discourage the use of<br>
>>> the tm_vmware_ssh prototype transfer driver):<br>
>>><br>
>>> * No VM_DIR set in oned.conf<br>
>>> * DATASTORE_PATH in the TM configuration should point to a local path<br>
>>> in the OpenNebula front-end that is used as the NFS export which the<br>
>>> ESXs mount as their DATASTORE.<br>
>>><br>
>>> If this is correctly set, we will need to take a look at the log of<br>
>>> the vmm driver to see exactly what is failing.<br>
>>><br>
>>> Best regards,<br>
>>><br>
>>> -Tino<br>
>>><br>
>>> --<br>
>>> Constantino Vzquez Blanco | <a href="http://dsa-research.org/tinova" target="_blank">dsa-research.org/tinova</a><br>
>>> Virtualization Technology Engineer / Researcher<br>
>>> OpenNebula Toolkit | <a href="http://opennebula.org" target="_blank">opennebula.org</a><br>
>>><br>
>>><br>
>>><br>
>>> On Thu, Sep 9, 2010 at 7:04 PM, Jonathan Kelley <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>><br>
>>> wrote:<br>
>>> > Hi Tino,<br>
>>> > It was set but unsetting it didn't change the issue except now that<br>
>>> > path<br>
>>> > after the host has changed to be invalid it seems.<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:32 2010 [DiM][D]: Deploying VM 15<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:32 2010 [TM][D]: Message received: TRANSFER SUCCESS 15<br>
>>> > -<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:40 2010 [VMM][D]: Message received: DEPLOY FAILURE 15<br>
>>> > Failed deploying VM in host esxhost<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:41 2010 [ReM][D]: VirtualMachinePoolInfo method<br>
>>> > invoked<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:41 2010 [TM][D]: Message received: LOG - 15<br>
>>> > tm_delete.sh:<br>
>>> > Deleting<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:41 2010 [TM][D]: Message received: LOG - 15<br>
>>> > tm_delete.sh:<br>
>>> > Executed "rm -rf<br>
>>> > /export/vg0-lv0/esxhost:/srv/cloud/one/var//15/images".<br>
>>> > Thu Sep 9 13:01:41 2010 [TM][D]: Message received: TRANSFER SUCCESS 15<br>
>>> > -<br>
>>> > Thanks,<br>
>>> > Jon<br>
>>> ><br>
>>> > On Thu, Sep 9, 2010 at 12:59 PM, Tino Vazquez <<a href="mailto:tinova@fdi.ucm.es" target="_blank">tinova@fdi.ucm.es</a>><br>
>>> > wrote:<br>
>>> >><br>
>>> >> Hi Jonathan,<br>
>>> >><br>
>>> >> One further question, did you set the VM_DIR in oned.conf? If so, try<br>
>>> >> to unset it.<br>
>>> >><br>
>>> >> Regards,<br>
>>> >><br>
>>> >> -Tino<br>
>>> >><br>
>>> >> --<br>
>>> >> Constantino Vzquez Blanco | <a href="http://dsa-research.org/tinova" target="_blank">dsa-research.org/tinova</a><br>
>>> >> Virtualization Technology Engineer / Researcher<br>
>>> >> OpenNebula Toolkit | <a href="http://opennebula.org" target="_blank">opennebula.org</a><br>
>>> >><br>
>>> >><br>
>>> >><br>
>>> >> On Tue, Sep 7, 2010 at 4:30 PM, Jonathan Kelley <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>><br>
>>> >> wrote:<br>
>>> >> > Hi Tino,<br>
>>> >> > Yes my file looks like the following:<br>
>>> >> > root@vmlvsa251:/srv/cloud/one# cat etc/tm_vmware/tm_vmwarerc<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> ><br>
>>> >> > --------------------------------------------------------------------------<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # Copyright 2002-2010, OpenNebula Project Leads (OpenNebula.org)<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # Licensed under the Apache License, Version 2.0 (the "License");<br>
>>> >> > you<br>
>>> >> > may<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # not use this file except in compliance with the License. You may<br>
>>> >> > obtain<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # a copy of the License at<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # <a href="http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0" target="_blank">http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0</a><br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # Unless required by applicable law or agreed to in writing,<br>
>>> >> > software<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # distributed under the License is distributed on an "AS IS" BASIS,<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # WITHOUT WARRANTIES OR CONDITIONS OF ANY KIND, either express or<br>
>>> >> > implied.<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # See the License for the specific language governing permissions<br>
>>> >> > and<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # limitations under the License.<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> ><br>
>>> >> ><br>
>>> >> > #---------------------------------------------------------------------------<br>
>>> >> > #<br>
>>> >> > # Uncomment the following line to active MAD debug<br>
>>> >> > ONE_MAD_DEBUG=1<br>
>>> >> > # Local path of the datastore<br>
>>> >> > DATASTORE_PATH=/export/vg0-lv0<br>
>>> >> ><br>
>>> >> > Let me know if there is something else needed.<br>
>>> >> > Thanks,<br>
>>> >> > Jon<br>
>>> >> ><br>
>>> >> > On Fri, Sep 3, 2010 at 1:07 PM, Tino Vazquez <<a href="mailto:tinova@fdi.ucm.es" target="_blank">tinova@fdi.ucm.es</a>><br>
>>> >> > wrote:<br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> Hi Jonathan,<br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> Have you set the OpenNebula local path that is mounted as<br>
>>> >> >> datastore1<br>
>>> >> >> in the ESX in<br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> * $ONE_LOCATION/etc/tm_vmware/tm_vmwarerc --> variable<br>
>>> >> >> DATASTORE_PATH<br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> ?<br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> Regards,<br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> -Tino<br>
>>> >> >> --<br>
>>> >> >> Constantino Vzquez Blanco | <a href="http://dsa-research.org/tinova" target="_blank">dsa-research.org/tinova</a><br>
>>> >> >> Virtualization Technology Engineer / Researcher<br>
>>> >> >> OpenNebula Toolkit | <a href="http://opennebula.org" target="_blank">opennebula.org</a><br>
>>> >> >><br>
>>> >> >><br>
>>> >> >><br>
>>> >> >> On Thu, Sep 2, 2010 at 6:05 PM, Jonathan Kelley<br>
>>> >> >> <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>><br>
>>> >> >> wrote:<br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> > Hi Tino,<br>
>>> >> >> > I think I am getting a little farther in that I was trying to use<br>
>>> >> >> > the<br>
>>> >> >> > onevm<br>
>>> >> >> > create <image> instead of registering (which worked but not sure<br>
>>> >> >> > it<br>
>>> >> >> > helps).<br>
>>> >> >> > However it fails to create the vm and I find this message in the<br>
>>> >> >> > vmm_vmware.log:<br>
>>> >> >> > [02.09.2010 11:57:44] Failed deploying VM 1 into<br>
>>> >> >> > 12core.xxxxx.com.Reason:/export/vg0-lv0/1/deployment.0 (No such<br>
>>> >> >> > file<br>
>>> >> >> > or<br>
>>> >> >> > directory)<br>
>>> >> >> > with these messages in the oned.log:<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:43 2010 [DiM][D]: Deploying VM 1<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:43 2010 [ReM][D]: VirtualMachinePoolInfo method<br>
>>> >> >> > invoked<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:43 2010 [TM][D]: Message received: TRANSFER<br>
>>> >> >> > SUCCESS<br>
>>> >> >> > 1 -<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:44 2010 [VMM][D]: Message received: DEPLOY<br>
>>> >> >> > FAILURE 1<br>
>>> >> >> > Failed<br>
>>> >> >> > deploying VM in host <a href="http://12core.boston.vm-labs.com" target="_blank">12core.boston.vm-labs.com</a>.<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:44 2010 [TM][D]: Message received: LOG - 1<br>
>>> >> >> > tm_delete.sh:<br>
>>> >> >> > Deleting<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:44 2010 [TM][D]: Message received: LOG - 1<br>
>>> >> >> > tm_delete.sh:<br>
>>> >> >> > Executed "rm -rf<br>
>>> >> >> > /export/vg0-lv0/one-12core.xxxxx.com:/export/vg0-lv0/1/images".<br>
>>> >> >> > Thu Sep 2 11:57:44 2010 [TM][D]: Message received: TRANSFER<br>
>>> >> >> > SUCCESS<br>
>>> >> >> > 1 -<br>
>>> >> >> > Any tips with these messages?<br>
>>> >> >> > I have a single NFS mount on the ESX host as datastore1 and is a<br>
>>> >> >> > local<br>
>>> >> >> > path<br>
>>> >> >> > to the OpenNebula front-end.<br>
>>> >> >> > -Jon<br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> > On Thu, Sep 2, 2010 at 11:39 AM, Jonathan Kelley<br>
>>> >> >> > <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>><br>
>>> >> >> > wrote:<br>
>>> >> >> >><br>
>>> >> >> >> Hi Tino,<br>
>>> >> >> >> Thanks for the quick reply.<br>
>>> >> >> >> How do you specify a VM PATH though as my VM has 5-6 associated<br>
>>> >> >> >> files?<br>
>>> >> >> >> Here is the example given:<br>
>>> >> >> >><br>
>>> >> >> >> NAME     = "Ubuntu Web Development"<br>
>>> >> >> >> PATH     = /home/one_user/images/ubuntu_desktop.img<br>
>>> >> >> >> PUBLIC    = YES<br>
>>> >> >> >> DESCRIPTION  = "Ubuntu 10.04 desktop for Web Development<br>
>>> >> >> >> students.<br>
>>> >> >> >> Contains the pdf lessons and exercises as well as all the<br>
>>> >> >> >> necessary<br>
>>> >> >> >> programming tools and testing frameworks."<br>
>>> >> >> >><br>
>>> >> >> >> For my Windows XP I have two disk files so how do I specify two<br>
>>> >> >> >> files<br>
>>> >> >> >> in<br>
>>> >> >> >> the PATH field? Or do I specify the vmx file?<br>
>>> >> >> >> Thanks again,<br>
>>> >> >> >> -Jon<br>
>>> >> >> >><br>
>>> >> >> >> On Thu, Sep 2, 2010 at 11:29 AM, Tino Vazquez<br>
>>> >> >> >> <<a href="mailto:tinova@fdi.ucm.es" target="_blank">tinova@fdi.ucm.es</a>><br>
>>> >> >> >> wrote:<br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> Hi Jonathan,<br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> The way to use the image catalog is to upload individual<br>
>>> >> >> >>> images,<br>
>>> >> >> >>> each<br>
>>> >> >> >>> of them requiring an image template [1].<br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> One registered, a VM can use an image by just referencing the<br>
>>> >> >> >>> image's<br>
>>> >> >> >>> name (same as the VirtualNetwork from your template, using just<br>
>>> >> >> >>> the<br>
>>> >> >> >>> name "VMWareNET").<br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> Regards,<br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> -Tino<br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> [1] <a href="http://opennebula.org/documentation:rel2.0:img_template" target="_blank">http://opennebula.org/documentation:rel2.0:img_template</a><br>
>>> >> >> >>> --<br>
>>> >> >> >>> Constantino Vzquez Blanco | <a href="http://dsa-research.org/tinova" target="_blank">dsa-research.org/tinova</a><br>
>>> >> >> >>> Virtualization Technology Engineer / Researcher<br>
>>> >> >> >>> OpenNebula Toolkit | <a href="http://opennebula.org" target="_blank">opennebula.org</a><br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>><br>
>>> >> >> >>> On Thu, Sep 2, 2010 at 4:57 PM, Jonathan Kelley<br>
>>> >> >> >>> <<a href="mailto:jkelley@vm-labs.com" target="_blank">jkelley@vm-labs.com</a>><br>
>>> >> >> >>> wrote:<br>
>>> >> >> >>> > Hello,<br>
>>> >> >> >>> > I am trying to register my VM to use with OpenNebula and ESX<br>
>>> >> >> >>> > 4.1.<br>
>>> >> >> >>> > I copied the VM folder to the shared nfs storage and then<br>
>>> >> >> >>> > have<br>
>>> >> >> >>> > tried<br>
>>> >> >> >>> > to<br>
>>> >> >> >>> > create a template for this vm but I am not sure I have it<br>
>>> >> >> >>> > right:<br>
>>> >> >> >>> > root@xxxx:/srv/cloud/one# cat /export/vg0-lv0/WinXP.template<br>
>>> >> >> >>> > NAME=VMwareVM<br>
>>> >> >> >>> > MEMORY=256<br>
>>> >> >> >>> > CPU=1<br>
>>> >> >> >>> > NIC=[NETWORK="VMWareNet"]<br>
>>> >> >> >>> > DISK=[ source="/export/vg0-lv0/WinXP_32bit_Dev",<br>
>>> >> >> >>> >    clone="yes",<br>
>>> >> >> >>> >    save="no"]<br>
>>> >> >> >>> > However when I run the register command I get image not<br>
>>> >> >> >>> > present<br>
>>> >> >> >>> > messages:<br>
>>> >> >> >>> > root@xxxx:/export/vg0-lv0# /srv/cloud/one/bin/oneimage<br>
>>> >> >> >>> > register<br>
>>> >> >> >>> > ./WinXP.template<br>
>>> >> >> >>> > Error: Image not present, aborting.<br>
>>> >> >> >>> ><br>
>>> >> >> >>> > It is not quite clear to me what the template should look<br>
>>> >> >> >>> > like<br>
>>> >> >> >>> > and<br>
>>> >> >> >>> > how<br>
>>> >> >> >>> > to<br>
>>> >> >> >>> > register an existing VMware VM.<br>
>>> >> >> >>> > Thanks,<br>
>>> >> >> >>> > Jon<br>
>>> >> >> >>> ><br>
>>> >> >> >>> > _______________________________________________<br>
>>> >> >> >>> > Users mailing list<br>
>>> >> >> >>> > <a href="mailto:Users@lists.opennebula.org" target="_blank">Users@lists.opennebula.org</a><br>
>>> >> >> >>> > <a href="http://lists.opennebula.org/listinfo.cgi/users-opennebula.org" target="_blank">http://lists.opennebula.org/listinfo.cgi/users-opennebula.org</a><br>
>>> >> >> >>> ><br>
>>> >> >> >>> ><br>
>>> >> >> >><br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> > _______________________________________________<br>
>>> >> >> > Users mailing list<br>
>>> >> >> > <a href="mailto:Users@lists.opennebula.org" target="_blank">Users@lists.opennebula.org</a><br>
>>> >> >> > <a href="http://lists.opennebula.org/listinfo.cgi/users-opennebula.org" target="_blank">http://lists.opennebula.org/listinfo.cgi/users-opennebula.org</a><br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> >> ><br>
>>> >> ><br>
>>> >> ><br>
>>> ><br>
>>> ><br>
>><br>
><br>
><br>
</div></div></blockquote></div><br></div>
</div></div></blockquote></div><br>